Donderdag 31 juli even bijkomen, eetafspraak
Door: Tineke
Blijf op de hoogte en volg Tineke
03 Augustus 2014 | Chili, Santiago de Chile
Vanavond was ik samen met Letitia uitgenodigd om te komen eten bij mijn klasgenoot Joel. Hij woont samen met zijn vrouw Anna tijdelijk in een apart hotel, totdat ze een eigen appartement hebben gevonden. Hij is Frans en zij is Italiaans (met een talenknobbel ze spreekt o.a : Italiaans, Frans, Engels, Roemeens, Spaans). Ze waren erg klein behuisd, wel 2 slaapkamers en 2 badkamers, maar een mini keuken met van alles 4 (borden, glazen enz.) en een eettafeltje waar je nauwelijks met zijn vieren aan kon zitten. We hadden afgesproken op metrostation Pedro de Valdivia. Joel was helemaal verhit toen hij ons op kwam halen, want hij had zich behoorlijk uit zitten sloven in zijn keuken.
We begonnen met een Chileense champagne. En werden daarna verrast met een heerlijke heldere groentesoep, pasta met tonijn en als nagerecht warme appel op vanille-ijs met kaneel. We namen ons voor om tijdens het eten Spaans te spreken, maar halverwege bleek het toch eenvoudiger om op het Engels over te gaan. Ik wilde met de taxi terug en ik had mijn familie moeten beloven om een radiotaxi terug te nemen. De taxi’s zijn er hier echt op uit om buitenlanders op te lichten en deze organisatie was bij hun bekend als betrouwbaar. Het bleek dat ik toch nog met de metro terug kon, al was het wel de laatste. Gelukkig was de wijk goed verlicht en kwam ik veilig thuis.