25-12-2015 Udawalua National Park, Hambantota
Door: Tineke
Blijf op de hoogte en volg Tineke
31 December 2015 | Sri Lanka, Hambantota
Onderweg hielden we een fotostop op een lokale vismarkt, gewoon langs de “grote” weg.
Uduwalua National Park was een leuk tussenstop tijdens onze lange reisdag. We kregen een complete safari-jeep voor ons alleen, met een chauffeur vol humor, Nandu. Het was geen regenwoud maar een forest met lager struikachtige beplanting. We hadden geluk, we zagen onmiddellijk olifanten. Nandu reed met zijn jeep dwars door de struiken om nog dichter bij de olifanten te kunnen komen. We zagen niet alleen olifanten, want hij spotte vanuit de jeep ook vogels, leguanen,
buffels en kameleons. We kochten even buiten het park wood apples bij zo’n leuk kleurrijk tentje en toen deze niet zoet genoeg bleken werden ze spontaan door de verkoopster voorzien van een dikke laag rietsuiker. Na deze onderbreking reden we door naar Hambantota, waar we in een prachtig resort kwamen in een mooie kamer, met een prachtig terras met uitzicht op het in het midden gelegen zwembad. We installeerden ons op de kamer en fristen ons een beetje op, want er stond nog een tempel bezoek op het programma. We bezochten de tempel van Sandagiriya . Het verkeer stond door elkaar en helemaal vast in een lange file. De parkeerplaats leek wel een mierenhoop, overal mensen, tuk-tuks en bussen, maar ook allerlei eettentjes, bloemen, fruit maar ook speelgoed verkoop. Het was een complete kermis.. Ook hier kwamen de mensen massaal naar de tempel (allemaal helemaal in het wit) ter gelegenheid van de volle maan en de naderende jaarwisseling.
Het eten was even afkicken na de persoonlijk zorg van het vorige hotel. We moesten we nu alles zelf van een buffet halen en de bediening was maar net vriendelijk.