Vrijdag 21-07-2017 Mekongdelta
Door: Tineke
Blijf op de hoogte en volg Tineke
21 Juli 2017 | Vietnam, Ho Chi Minhstad
Vanmorgen om 05.00 niet de gewoonlijke propaganda muziek en teksten, maar nog erger: een over enthousiaste fitnessdame die iedereen opriep om vooral nu met haar training mee te gaan doen. Dat was wel het laatste waar ik zin in had. Het ontbijtrestaurant lag op de 9e verdieping en had een fantastisch uitzicht over een gedeelte van de stad. Eigenlijk had ik dit uitstapje niet geboekt, maar ik was blij dat de gids zij dat er plaats was en dat ik mee kon. Een hele dag in herrie leek me geen optie. Na ruim 2 uur door het drukke verkeer kwamen we aan in Cai Be, in de Mekongdelta. De rivier is hier 2 kilometer breed en in het midden 15 mt. diep. We bezochten eerst de flaoting market, deze bestond niet uit allerlei kleine bootjes, maar hier grote boten die van alles verhandelden. Er stonden veel kleurrijke huizen (op palen) langs de oever, heel fotogeniek. De boten zelf waren ook prachtig, allemaal met grote ogen er op geschilderd. Daarna kregen we te zien hoe kokosnoot karamels en gepofte rijst werd gemaakt, daarna kregen we heerlijk jasmijnthee en van allerlei zoets om te proberen. Natuurlijk kon je naderhand van alles kopen. Bij de volgende stop werden we verrast met allerlei vers fruit, terwijl ze Vietnamese live uitvoerden. De volgende stop was een beetje triggy we moesten vanuit onze boot overstappen op kleine bootjes met dames die ons via een klein kanaal naar de andere kant van het eiland gingen roeien. Een beetje wiebelen was het wel, misschien goed mijn ervaringen van Nepal te verwerken. Heerlijk rustig kabbelend kwamen we na een uurtje weer bij onze eigen boot aan. De laatste stop was voor de lunch, deze was in een soort botanisch tuin. We kregen onder anderen olifantsoorvis, grote garnalen, loempia’s en vlees in kokosnoot melk en als toetje zo’n heerlijk klein banaantje. Het was allemaal even lekker. Na de maaltijd mochten we nog even foto’s maken. De terugweg was nog haast nog drukker dan de heenweg. Na zo’n uitgebreide maaltijd hoefde ik vanavond niet meer te eten. Na even bijgekomen te zijn van de trip, liep ik toch nog even de stad in en trakteerde ik mezelf op een bananen moccaciato bij de Starbucks, een echte traktatie na al die twijfelachtige koffies hier. Straks inchecken voor mijn terugvlucht naar huis, wat gaat zo’n vakantie toch snel voorbij.