Vrijdag 16-02-2018 Agra – Delhi
Blijf op de hoogte en volg Tineke
16 Februari 2018 | India, New Delhi
05.30 stond ik startklaar voor de zonsopgang bij de Taj Mahal. Om 5.45 waren we bij de ingang van het park, maar deze bleek pas om 06.55 open te gaan. Er was een sluipweggetje, maar daar mochten van de politie niet in. We moesten onze tijd doden, dus trakteerde de chauffeur me op een lokaal kopje marsala thee (wel gezet van eigen water). Er arriveerden meer toeristen en een van de gidsen stuurden zijn gasten toch het sluipweggetje in. De gids zei dat ik ook met zijn gasten mee kon gaan.De zonsopgang was magisch: overal mist en heel langzaam kwam de zon een beetje meer door en werd de Taj Mahal beter zichtbaar. Rond 07.00 gingen we toch nog binnen bij de oorspronkelijke de ingang, daar hadden een soort platvorm gemaakt waar je op kon staan. Het eerste plekje was toch het plekje met het beste zicht. Via de stad gingen we terug naar het hotel, omdat ik nog moest ontbijten. 09.00 waren we weer onderweg, nu met als eindbestemming Delhi. Onderweg maakte we nog een stop bij swaminarayan Akshardhameen, een hele grote tempel, helaas mocht je binnen op het terrein geen foto’s maken. Vooral alle beelden van olifanten waren erg mooi. Daarna vond de chauffeur dat hij me nog een korte sightseeing toer door Delhi moest geven, voordat hij me rond af zette bij Novotel Airport. Om 24.00 zou ik hier opgehaald worden, zodat ik 3 uur van te voren op het vliegveld zou zijn om op tijd te zijn om in te checken voor de terugvlucht naar Amsterdam. Aan mijn eerste kennismaking met India komt nu een eind. Een prachtig continent, met vriendelijke mensen en heerlijk eten.