02-01-2020
Door: Tineke
Blijf op de hoogte en volg Tineke
16 Januari 2020 | Marokko, Marrakesh
Om 9.00 vertrokken we voor onze laatste grote trip. Van Marrakesh naar Essouira een prachtig oud vestingstadje aan de kust. Ook deze chauffeur zou weer vloeiend Engels spreken, maar verder dan “20 minutes than toilet” en toen we in de stad waren “back here at 15.45”kwam hij niet. Het was bijna 3 uur rijden (natuurlijk namen we de grote weg). Rondom Essouira en in het zuiden van Marokko zijn de enige plaatsen waar de arganbomen groeien. Hier wordt arganolie geproduceerd in coöperaties van Berber vrouwen. Onderweg vormden de geiten in de boom een speciale attractie voor de toeristen. Het was een leuke vissershaven. De vissersboten kwamen nog steeds binnen en overal werd de vis aan de man gebracht. Er was ontzettende veel vis te koop ; morenen, haaitjes, maar ook reuze krabben. Het stadje was gezellig toeristisch en was eigenlijk een grote souk. Er werd hier ook weer allerlei kleurrijke verkocht, leuk om te zien maar wat moet je er mee? De terugreis verliep niet anders dan de heenreis en tegen 19.00 waren we weer bij het resort, waar door de beveiliging weer welkom werden geheten. Vanaf morgen gaan ons langzamerhand voorbereiden op onze terugreis naar Nederland. Marrakesh is echt een aanrader om je vakantie door te brengen