jungle dag 3
Door: Tineke
Blijf op de hoogte en volg Tineke
08 Augustus 2022 | Ecuador, Baños
Vanmorgen om 06.30 moesten we voor de birdwatching zelf peddelen. Eerst lieten we ons rustig met de stroming meedrijven. Heerlijk even geen motorgeluiden, alleen de geluiden van de vogels, je werd er helemaal Zen van. De ochtendkleuren waren vanochtend geweldig. Er vlogen verschillende ijsvogeltjes over het water. Natuurlijk volop toekans, parkietjes en stinky birds.
Bij de lodge aangekomen was er bij 1 van de kamers een echte tarantula gespot! En natuurlijk net bij diegene die het bangst was voor spinnen.
Tot nu toe hebben we prachtig weer gehad, met 's nachts regen, maar nu vertrokken we om 10.00 in de stromende regen in volledige regenwoud outfit: rubber laarzen en poncho's en alle camera,s in de waterdichte rugzak voor dag wandeling in de jungle.. Abbey vertelde ons onder het wandelen van alles over o.a. over medicinale planten, dieren. Verder liet hij ons citroen mierenproeven en een soort jungle rabarber. Weer een tocht vol informatie over de mogelijkheden die er in de jungle zijn om te overleven, maar ook om allerlei kwaaltjes en ziektes te behandelen.
's Middags weer peddelen, maar er waren er ook 3 sup boards mee.
De geplande nachtwandeling door de jungle werd afgelast omdat het veel te hard regende en niet iedereen vond dit erg.
Weer een enerverende dag, helaas gaat het morgen weer richting Quito voor het vervolg van de reis.
08 Augustus 2022 - 21:59
Marianne Koebrugge:
deze mooie jungle ervaring neem je toch maar weer mooi Tineke.