van Guamote naar Cuenca - Reisverslag uit Cuenca, Ecuador van Tineke - WaarBenJij.nu van Guamote naar Cuenca - Reisverslag uit Cuenca, Ecuador van Tineke - WaarBenJij.nu

van Guamote naar Cuenca

Door: Tineke

Blijf op de hoogte en volg Tineke

13 Augustus 2022 | Ecuador, Cuenca

Na het ontbijt was er eerst tijd om de weekmarkt van Guamote te bezoeken.

Het slaperige stadje was veranderd in een bezig gebeuren. Mensen kwamen van heinde en ver om hun inkopen te doen. Groente, fruit maar ook kleren, schoenen, laarzen en zelfs kasten en fornuizen. Het regende behoorlijk en het was laveren van het ene plastic zeil naar het andere overkappende zeil. Ondanks de verwarrende indeling van het stadje, allemaal ingedeeld in vierkanten en natuurlijk bijna geen namen van de straten vermeld, kon je bijna niet verdwalen, want je kwam altijd weer uit bij het spoor en vandaar bij het station. Het station lag centraal gelegen en dichtbij het hotel.

Om 11.00 kwam Carlos me ophalen en we gingen ook nog even naar de veemarkt. Een vreemd gebeuren hier, iedereen liep met een schaap, koe, varken of biggetjes aan een touw. Er vonden geen zichtbare onderhandelingen over de prijs plaats, hier geen handje klap.

Na markt gingen we onderweg naar Cuenca, een van de grotere steden van Ecuador. Weer helemaal door de bergen, maar nu was het weer af en toe bar slecht. We reden zelfs een hele periode in de wolken. Het was dan ook een hele zit ( 5uur). Onderweg zag je aan de andere kleuren kleren van de vrouwen of aan de hoeden (sombrero) dat je in andere regio was. Ook verschillen de ponchos van de mannen van kleur en ook de manier van dragen De ene klederdracht is nog mooier dan de andere. Deze keer kreeg ik Carlos zou ver dat we een koffiestop en later ook nog een stop voor een kleine snack in te lassen. Mijn hotel lag midden in de oude historische stad aan een 1 richtingsweg, met daarnaast rails voor de tram en paal tegenover een grote kerk. Omdat Carlos niet echt mocht parkeren voor het hotel was het even snel spullen uitladen, jammer dat we afscheid moesten nemen hij was mijn favorieten chauffeur tot nu toe.

Het hotel was een beetje oude sjiek en vergane glorie. Ik werd er ook helemaal niet vriendelijk ontvangen. Ik was helemaal kapot van de reis, dus vroeg naar bed vandaag.

• 14 Augustus 2022 - 13:52

Mary:

Hoi Tineke , deze foto's van al die marktkramen zijn ook heel mooi en inderdaad de kleding is heel kleurrijk en allemaal lagen denk ik. Schattig dat kleine kindje in de draagzak.
    Groetjes
    Mary

• 14 Augustus 2022 - 14:11

Wim:

Hoi Tineke,
    Fantastisch al die kleuren, een heel mooi palet. Ook leuk al die hoeden opgestapeld. Veel indrukken weer.
    Groetjes Wim

• 14 Augustus 2022 - 14:47

Diny:

Alleen al van al die foto’s is al een mooi verslag toch weer een hele andere wereld maar ja die kinderarbeid is in die landen. Maar leuk koppie van die baby in die draagzak. Maar jammer dat ze niet vriendelijk zijn in dat hotel (hoog in bol) (zeg ik dan altijd!) ook dat soort mensen komJe tegen. Maar we blijven volgen,
    Groetjes