terug in het medisch centrum, bezoek aan minister - Reisverslag uit Vizianagaram, India van Tineke - WaarBenJij.nu terug in het medisch centrum, bezoek aan minister - Reisverslag uit Vizianagaram, India van Tineke - WaarBenJij.nu

terug in het medisch centrum, bezoek aan minister

Door: Tineke

Blijf op de hoogte en volg Tineke

05 Februari 2025 | India, Vizianagaram

Maandag 03-02-2025 terug in het medisch centrum, bezoek aan minister

Heerlijk geslapen vannacht, natuurlijk wel weer vroeg wakker i.v.m. het tijdsverschil.

Weer begonnen met het opstarten van de blog, ondertussen genietend van alle geluiden op de Campus: de ontwakende en later spelende kinderen, geluiden van verschillende vogels en af en toe een claxon vanaf de grote weg.

Het was heel heiig dus de zonsopgang was niet echt spectaculair, wel heel magisch.

Rond 09.15 a.m. liep naar het medisch centrum, terwijl ik door iedereen vriendelijk werd begroet en soms was er zelfs een blijde blik van herkening.

Het hele team stond klaar om me te ontvangen, zo hartelijk en ook zo leuk om iedereen weer (in goede gezondheid) terug te zien.

Ik ontdekte al snel dat de hele Campus in het teken stond van de komende inauguratie: overal werd opgeruimd, kapotte spullen werden gerepareerd of vervangen en alles kreeg een extra poetsbeurt. Er moest overal nog heel veel geregeld worden. Deze dag geen patiëntjes uit de outreach dus lekker even tijd om bij te komen van reis. Na veel vijven en zessen was de uitnodiging voor de inauguratie klaar. Deze moest bij een aantal belangrijke personen persoonlijk worden afgegeven. De uitnodigingen voor dit soort activiteiten worden in India altijd heel laat verstuurd of gebracht, omdat er tot op het laatst moment een wijzigingen in het programma moeten kunnen worden doorgevoerd bijv. doordat de beschikbaarheid van de minister die de plastic fabriek zal gaan openen ineens wijzigt.

Rond 04.00 p.m. zouden vertrekken om de uitnodiging bij de minister af te gaan geven, maar dit bleek Indiase tijd te zijn en het werd uitgesteld tot 06.30 p.m. We waren met een hele delegatie:

oMevr. Anne Legeland als director van Friends Indeed,

ode voorzitter van de board van Association Saikorian,

ode Governor van het Rotary district,

oMr. Sherma de directeur van Campus Challenge

en ik als special guest.

De minister nam ruim de tijd voor ons en was duidelijk geïnteresseerd in de plastic fabriek en Campus Challenge.

We moesten na de bespreking nog een uur terugrijden naar de Campus, zodat we deze dag erg laat gingen eten.

Afwachten wat morgen brengt.

• 05 Februari 2025 - 12:38

Marianne Rehe:

Dag Tineke, het valt mij op dat er voor die speciale gelegenheden altijd moet worden opgeruimd, de boel in orde gemaakt moet worden. Wordt het dan niet altijd bijgehouden?