mee om kinderen op te halen uit de outreach
Door: Tineke
Blijf op de hoogte en volg Tineke
08 Februari 2025 | India, Vizianagaram
Woensdag 5-2-2025 mee om kinderen op te halen uit de outreach
Vanmorgen ging ik een keertje met de social werker mee in de ambulance om de kinderen op te halen. Nadat we ingeschreven waren in het logboek van de security (het was de eerste keer dat ik hiervoor moest tekenen) en we getankt hadden, gingen we onderweg.
Het meegaan met het ophalen bleek een goed idee om, want we moesten regelmatig even wachten op de kinderen, zodat ik alle tijd had om foto’s van de omgeving en mensen te maken.
We gingen richting Bhogapuram, eerst stopten we bij een viaduct terwijl de sociaal werker een kindje op ging halen, maar deze bleek er niet te zijn. Nadat de grote weg hier geconstrueerd was, maakten de mensen direct dankbaar gebruik van de door de viaducten ontstane schaduw en beschutting om hun handelswaren uit te stallen en te verkopen. Onderweg fotografeerde ik af en toe de prachtige omgeving met daarin de kleurrijke mensen.
Terwijl er verder op in het dorp een “baby” (kinderen blijven hier lang baby, deze jongedame was inmiddels 3 jaar) uit huis gehaald moest worden had ik even de tijd om in het dorpje rond te lopen. We konden niet tot aan het huis rijden omdat er soort hoge drempel voor het dorp gemaakt was.
Ik liep ook even het dorpje in om wat indrukken te verzamelen. Vergezeld door 1 van onze cliënten stopten we, terwijl we terugliepen naar de ambulance, bij een mevrouw die op een houtvuur een lokale snack aan het bereiden was (gantokalu). Zo knap hoe ze het stuk hout precies ver genoeg in het vuur schuiven om de juiste temperatuur te bereiken (geen regelknopjes nodig). Ik vroeg of ik foto’s mocht maken en werd gelijk uitgenodigd om het heel proces te volgen. Zo leuk om te zien. Voor ik het in de gaten had kreeg ik een zak vol vers gemaakte gantokalu aangeboden. Natuurlijk aanvaarde ik deze met grote dank en nam ze mee om met team van het medisch centrum te delen. Verder lopend nodigden meer mensen ons uit om hun huis en kookkunsten te bewonderen, maar we waren niet op een toeristische tour, we kwamen om de kinderen op te halen voor de fysiotherapie op de Campus.
Vergeleken me de vorige keer dat ik hier was zijn er nog niet veel vorderingen gemaakt in belangrijke extra info, behandeldoelen en persoonlijke oefenschema’s of huiswerk oefeningen op papier te zetten en dus een soort behandeldossier te gaan maken. Ook het geoefende observatie formulier wordt niet ingevuld. Ze hebben hiervoor waarschijnlijk meer en ook meer individuele ondersteuning nodig. Deze week staat op de hele Campus in het teken van de inauguratie, maar vanaf volgende moeten we hier maar weer mee aan de slag.
In had vannacht slecht geslapen dus ik nam een lange middagrust na de lunch.
An het eind van de middag liep ik terwijl het was koeler was nog even over het gebied van de Campus voor wat foto’s.
Inmiddels heb ik buren uit Nederland Gijs van Friends Indeed met zijn vrouw Annemarie en hun zoon Bram.
Heel gezellig om met een volle tafel van het eten te genieten en ondertussen allerlei wetenswaardigheden met elkaar uitwisselen.
Morgen moet ik vroeg op, omdat met de schoolbus meega om de “dag” kinderen op te halen, vertrek vanaf de Campus rond 07.10 a.m.
08 Februari 2025 - 13:49
Jos V A:
Top Tineke, hopelijk kun je systeem erin brengen met de behandeling methode; ben straks benieuwd naar de foto’s. Succes verder…
08 Februari 2025 - 16:54
Marianne Koebrugge:
Je bent alweer in India Tineke. Volgens mij hebben de kinderen en het land je hart gestolen, prachtig toch. blijf gezond en geniet.
13 Februari 2025 - 21:42
Jan:
Ja Tineke, het zal tijd kosten om zo'n systeem om te laten schakelen. Grote vraag zal zijn wat het de medewerkers oplevert als ze anders gaan werken, waar de intrinsieke drive zit. Super dat je met hen mee investeert om daar achter te komen !