Anne naar huis, tuin, huiswerk - Reisverslag uit Vizianagaram, India van Tineke - WaarBenJij.nu Anne naar huis, tuin, huiswerk - Reisverslag uit Vizianagaram, India van Tineke - WaarBenJij.nu

Anne naar huis, tuin, huiswerk

Door: Tineke

Blijf op de hoogte en volg Tineke

24 Februari 2025 | India, Vizianagaram

Dinsdag 18-02-2025 Anne terug naar huis, rondleiding in de tuin, huiswerk maken

Vandaag stond in het teken van het naar huis gaan van Anne.

Na de gebruikelijke zaken op de fysiotherapieafdeling genoten Anne en ik van onze (voorlopig) laatste lunch samen op de Campus. Ik ben nooit zo goed in afscheid nemen en we hadden een hele goede tijd samen gehad op de Campus, waarin we van alles en nog wat met elkaar besproken hadden. We namen dan ook met een dikke knuffel afscheid en beloofden elkaar om binnenkort samen te gaan eten bij het Indiase restaurant in Doetinchem.. De auto kwam helemaal voorrijden ,bij het guesthouse zodat alle spullen in de nodige koffers en tassen alvast ingeladen konden worden.

Alle kinderen stonden weer opgesteld onder de overkapping van het educational block en ook de rest van de staff kwam van alle kanten aanlopen om Anne, madam uit te zwaaien. Na nog een kort dankjewel en tot de volgende keer stapte ze in de auto om naar het vliegveld te gaan.

Na dit afscheid ging ik even afkoelen in mijn slaapkamer.

Rond 04.00 p.m. begint het af te koelen en kun je zonder teveel te zweten zaken ondernemen. Ik besloot nog een keer de tuin te gaan bekijken en foto’s te gaan maken (o.a. na de tips van mijn nieuwe online IPhone fotocursus). Een van de grotere jongens gaf mij vol trots een rondleiding door de tuin en wees allerlei gewassen en groentes aan. Zo leuk om te zien dat hij zo trots was op het werk dat ze hadden verricht in de tuin.

’s Avonds besloot ik een keer bij het gezamenlijk maken van het huiswerk te gaan kijken. Rond 6.30 p.m. gaan alle kinderen, met hun grote gevulde rugzakken, naar het educational block om in verschillende niveaugroepjes en onder toezicht van een aantal docenten hun huiswerk te maken. Alles verloopt hier altijd zo gestructureerd en de kinderen weten precies wat er van hun verwacht wordt. Ze vonden het leuk dat ik er was en lieten dan ook graag zien, waar ze mee bezig waren.

Weer een dag waar ik met een goed gevoel op terug kan kijken.

• 24 Februari 2025 - 09:24

Begoña:

Hoi Tineke, ik heb je via facebook een bericht gestuurd. Kun je hier naar kijken? Gr. Begoña

• 25 Februari 2025 - 14:06

Diny:

Ook weer een mooi verhaal en dat kinderen hún huiswerk maken mooie foto’s

ja en die hagedissen die had je ook in cura

• 28 Februari 2025 - 21:14

Jan:

... afscheid nemen van Anne als je zo'n periode hebt samen gewerkt lijkt me best lastig. Nou ja, etentje in D'chem in het verschiet - kan me voorstellen dat dat ook nog heel ver weg lijkt trouwens.