workshop, strijkijzer kopen
Door: Tineke
Blijf op de hoogte en volg Tineke
05 Maart 2025 | India, Vizianagaram
Zaterdag 01-03-2025 workshop, strijkijzer kopen..
Vandaag was het weer tijd voor de wekelijkse workshop.
Ik begon met ze te vertellen hoe blij is was met alle vorderingen die ze al gemaakt hadden in het observeren en noteren van bijzonderheden.
Het onderwerp vandaag was: CP (cerebrale parese) een stoornis die wordt veroorzaakt door schade aan de hersenen tijdens of al voor de geboorte.
Er bestaat geen absolute definitie voor CP en de symptomen die je bij kinderen kunt waarnemen, kunnen heel verschillend zijn. Kortom een pittig onderwerp, maar ze toch iets het een en ander van moeten weten.
Het werd een goede en interactieve bijeenkomst, soms heel serieus, maar er kon ook gelachen worden. Het Engels blijft een struikelblok en de vraag is hoeveel er in de vertaling verloren ging, maar mijn lichaamstaal begrepen ze. En gelukkig hadden we ook nog steeds onze oefen- en demonstratiepop Jasmine.
De vertaling in Telugu was nooit kort en bondig, het werden altijd hele lange verhalen.
Daarom is en blijft het invullen van alleen keywords in de observaties nog steeds een speerpunt. Kort en bondig informatie aan elkaar overdragen geeft veel minder ruis op de lijn.
Nadat we na de moeilijke info, koekjes en verse in zout gekookte pinda’s hadden gegeten was het weer tijd voor de spelletjes.
Vandaag deden we alles met de niet-dominante hand, Gaudi had geluk zij is een ambidexter (2-handig).
Er werd weer fanatiek gespeeld en natuurlijk wonnen Leela en Gaudi weer het spelletjes, ze zijn ook zo fanatiek.
Ik had Swami (de enige mannelijke social worker) als scheidsrechter aangesteld, maar ook hij kreeg geen controle over de valsspelende collega’s.
Al met al een hele zinvolle workshop. Deze komende week moet ik in de praktijk bekijken of de stof begrepen hebben en of het in de praktijk kunnen toepassen.
Na de workshop ging ik nog even bij het naaiatelier kijken, ze zaten met de handen in het haar:
·geen werkende naaimachines
·kapot strijkijzer
Ik had inmiddels al diverse keren geragd of we even naar de stad konden om een nieuw strijkijzer voor hun te kopen. Tot nu toe niks geregeld.
Dus ik besloot dit appje te sturen aan de director:
Emergency ‼ Can we go for the iron box this afternoon?
The stitching center needs this item so much
Ik was net aan het vertellen dat ik waarschijnlijk als reactie een telefoontje zou krijgen met: “sorry madam, no car and no driver available, toen de director ineens naast me stond en vroeg: can you immediately? Natuurlijk kon dat. Zo zat ik ineens met the stitching lady in het friends indeed busje naar Vizianagaram. We werden afgezet bij winkel waar ze ook weer van alles verkochten, maar ze hadden er ook strijkijzers. Niet het merk wat we wilden hebben, maar ze 2 die vergelijkbaar waren. Toen startte het grote overleggen met de stitchmaster en de director, alles (het merk, de service, het gewicht enz.) werd uitgebreid in het Telugu uitgelegd. Ik appte de foto’s van de beide geschikte strijkijzers na de director en hij reageerde, kies jij maar ze zijn allebeide van een goed merk. Ik besloot dat we de blauwe gingen nemen en na wat tegensputteren was de lady akkoord. Hoe hier het eindeloze wachten om te mogen betalen en bovendien moest er nu ook nog een garantiebewijs uitgeschreven. Deze €15 die ik namens RC Bergh aan het strijkijzer voor het naaiatelier had kunnen besteden, komt heel goed terecht en zal zeker dagelijks gebruikt worden.
Toen we terug waren op de Campus, was iedereen heel blij met het strijkijzer en zelfs de stitchmaster vond het een goede keus.
Onmiddellijk kwamen er de rituele poeders (rood en geel) tevoorschijn en deze werden op het strijkijzer aangebracht, waarna er een puja uitgesproken werd. Aan mij de eer om de inauguratie van het strijkijzer te mogen doen, geen lintje knippen maar officieel de stroom aanzetten voor het eerste gebruik. Weer een bijzondere ervaring.
Na een hele late lunch was het echt tijd om even bij te komen (je moet hier echt je rust nemen om bij deze hitte).
Eindelijk ging zon een keertje onder met prachtige verkleuringen van de hemel.
Een mooie afsluiting van deze volle dag.
05 Maart 2025 - 11:30
Diny Elemans:
Toch weer een mooie verhaal Tineke ik geniet er van leuk dat ik mee mag Lezen groetjes
17 Maart 2025 - 22:59
Jan:
geweldig goed idee om je nieuwe apparatuur goed in te wijden met kleurige poeders ! Wellicht kunnen we dat hier ook introcuceren. Zodat je ook meer binding met zo'n apparaat krijgt en er goed voor zorgt...