vrije dag, onderhoud naaiatelier
Door: Tineke
Blijf op de hoogte en volg Tineke
06 Maart 2025 | India, Vizianagaram
Zondag 02-03-2025 de enige “vrije” dag, tuin, onderhoud naaiatelier
Op zondag is de fysiotherapie gesloten en zijn er meestal verder geen verplichtingen. Dus vandaag iets later in de kleren.
De zonsopgang was heel mooi, dus het leek een goed idee om de Campus rond te lopen en foto’s in het gouden uur te maken.
Zodra je hier je neus buiten de deur steekt, is er altijd wel iemand die groet; “morning madam”.
En toen ik onderweg ging voor de foto’s kreeg ik gelijk 3 gidsen mij die vol trots van alles over de tuin, het buitenlokaal en de koeien wilden vertellen.
Ze keken af en toe verbaasd als ik op mijn knieën ging om foto’s vanuit een andere hoek te maken of vroegen zich duidelijk af waarom ik van bepaalde bloemen close-ups maakte. Natuurlijk liet ik ze de foto’s zien en er werd dan goedkeurend geknikt. Toen we langs de security kwamen was hij een krant aan het lezen. Ik dacht even snel de Indiase koppen te kunnen lezen, maar helaas de krant was in Telugu, niets van te maken dus.
Vanmorgen zouden ze komen om alle naaimachines van het stitching center na te kijken. Ook dit bleek weer Indiase tijd te zijn, rond 12.00 a.m. waren ze uiteindelijk gearriveerd. Natuurlijk wilde graag zien hoe dit hier gebeurde. Alles werd minutieus schoongemaakt en nagekeken, waarna de jeugd van het naaiatelier de machines met allerlei snelheden op diverse soorten stoffen uitprobeerden.
Daarna ging ik een beetje lezen, een powernap doen en alvast wat foto’s uploaden op de laptop en uitzoeken voor de blog.
De dag sloot af met een prachtige zonsondergang.
Toen ik tijdens het eten van Bert hoorde dat hij niet alleen deze ochtend heel vroeg voor de zonsopgang, maar ook deze avond met Mr. Sharma naar de zonsondergang op het strand was geweest, voelde ik me wel een beetje vergeten. Waarom hadden ze mij ook niet even meegevraagd? Zeker Mr. Sharma weet hoe graag ik zonsop- en ondergangen fotografeer.
Met alle andere gasten die er tot nu toe zijn geweest, werd altijd overlegd als ze iets wilden gaan doen en wie ermee eventueel zin had om me te gaan.
Daar moeten we het morgen wel even over hebben.
17 Maart 2025 - 23:10
Jan:
hmmm, kan me voorstellen dat dat even vervelend gevoel gaf. Benieuwd wat je voor reactie krijgt. Kan me voorstellen dat man - vrouw rol zou kunnen spelen ...
Maar wellicht doe jij zelf ook veel activiteiten waar je er niet aan denkt mensen mee te vragen ;-)