23-03 opnames, keuken, bijslapen
Door: Tineke
Blijf op de hoogte en volg Tineke
03 April 2025 | India, Vizianagaram
Zondag 23-03- 2025 opnames, keuken, bijslapen
Even wat vertraging op lijn. Ik had nu zoveel foto’s en video’s, omdat we met camerateam volop bezig waren geweest om overal opnames van te maken. Deze moest echt eerst allemaal uitgezocht worden voordat ik terugging naar Nederland en op een externe harde schijf geüpload worden, zodat ze gebruikt kunnen gaan worden voor de promotiefilm. Ik ben heel benieuwd naar het uiteindelijk resultaat.
Vanmorgen begonnen Sharma en ik al heel vroeg. We begonnen om 05.30 a.m. eerst met koffie en een meeting, omdat we op deze tijd niet steeds gestoord zouden worden door allerlei afleidende telefoontjes.
Rond 06.00 a.m. gingen we opnames maken in de huizen en we hoopten ook nog wakker wordende kinderen te kunnen filmen. De kinderen vonden het prachtig om gefilmd te worden. Ze waren zelfs bereid (als echte acteurs) om even in hun bed terug te kruipen en daarna al uitrekkend (opnieuw) wakker te worden, hier zit echt veel acteertalent.
Omdat ik toch vroeg op was, ging ik in de keuken kijken bij de bereiding van upma (een gerecht van dikke pap van droog geroosterd griesmeel of grof rijstmeel). Ik besloot om dan ook maar te blijven ontbijten in de eetzaal. Het gerecht werd gegeten met lemon pickle. Ik wilde dit natuurlijk ook proberen en ze stonden allemaal te wachten tot ik haastig water zou gaan drinken omdat het veel te scherp was, het smaakte eigenlijk prima. En ze vroegen allemaal verbaasd: “did you like it??”.
Ik was inmiddels zo moe van de hitte dat ik bijna de rest van de dag slapend en lezend doorbracht in mijn slaapkamer met airco.
Tussendoor ging ik nog even kijken bij het bereiden van chickencurry, dit bleek niet een echt goed idee. Het bereiden met alle kruiden en groentes was nog prima, maar …..
toen werd de kip toegevoegd.
De hele kip was gewoon in kleine mootjes gehakt, de lever en de maag zag ik er ook tussen zitten en hier een daar zag ik wat botjes en natuurlijk werd het vel en zijn vet ook gebruikt. Ik houd al helemaal niet van vlees wat je moet kluiven en als er allerlei rare dingen tussen zitten, dan haak ik toch echt af. Natuurlijk moest ik het wel eten, gelukkig vond ik in de curry een paar stukjes filet zonder vel of botjes en de curry zelf smaakte echt prima. De kok kwam later controleren of ik wel voldoende gegeten had en hij vond het maar zo, zo de hoeveelheid die ik gegeten had.
Morgen begint mijn laatste week hier, nog veel te doen, maar zijn ook zeker zaken die met een goed gevoel afgerond kunnen worden.