27-03 CC chair 2025 version 11, prothese
Door: Tineke
Blijf op de hoogte en volg Tineke
10 April 2025 | India, Vizianagaram
Donderdag 27-03-2025 CC chair 2025 version 11, prothese
Vandaag werden de laatste aanpassingen uitgevoerd aan de Campus Challenge chair (inmiddels versie 11). Het kindje van de stoel was vorige week nog geweest en i.p.v. de stoel direct helemaal afwerken, werd er gewacht tot het kindje terug was, om de laatste zaken te bevestigen en om te kijken of alles voldeed zoals verwacht. De driehoek tussen de bovenbenen die het scharen van de benen voorkwam, zorgde ervoor dat de plastic box met speelgoed steeds omhoogschoot als de benen van het jongetje strekten door zijn enthousiasme (met het bijbehorende spasme). Hier werd ter plekke onmiddellijk een goede oplossing voor bedacht.
Het was de eerste keer dat ik dit jongetje echt zag "spelen" met speelgoed. De moeder was helemaal blij met de aanpassingen en alle andere moeders gaan ook hun stoelen mee laten nemen naar de Campus om ze op deze manier aan te laten passen.
Wat een fantastisch resultaat en een geweldige TEAM prestatie, met soepele interactie, sparren, meedenken en samenwerking tussen social workers, fysio’s, instrumentmakers, het naaiatelier, timmerman en natuurlijk de directie (voor het in ons gestelde vertrouwen).
Na de lunch werd er verder gewerkt aan de nieuwe prothese voor Balaji. Er moest veel aan gebeuren en gemodificeerd worden,
Maar ze hadden me beloofd dat deze klaar zou zijn voordat ik terugging naar Nederland.
En ….aan het eind van de middag was het zover de prothese was zo ver klaar dat deze uitgeprobeerd kon worden.. Balaji was al heel blij dat de prothese zoveel lichter was dan de vorige. En tot onze verbazing liep deze atletische en kiene jongen vanaf het eerste moment (eerst nog wat instabiel) met een glimlach van oor tot oor gewoon door de zaal met zijn nieuwe been, alsof hij nooit anders gedaan had. We gingen voor de vorm nog even oefenen in de loopbrug op de fysio, vooral omdat hij nu moest lopen met het gebruik maken van het ingebouwde kniegewricht in de prothese. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze jongeman binnen de kortste keren zo goed gaat lopen dat je bijna niet meer kan zien dat hij een prothese draagt. Topprestatie van de instrumentmakers!!
Ondertussen moesten er ook nog wat protheses gerepareerd worden van “de man met de 4 benen”,
waar we in de outreach op huisbezoek waren geweest.
Op de terugweg naar het guesthouse maakte ik nog wat leuke impressies van de leerlingen en zag ik hoe Balaji met zijn oude prothese aan het cricketten was.
Dit was een dag om nog lang van na te kunnen genieten, leuk dat je eigenlijk zo eenvoudig (m.b.v. her TEAM) en met weinig kosten grote veranderingen/verbeteringen voor de kinderen kon realiseren.