29-03 laatste workshop, afscheidsprogramma - Reisverslag uit Vizianagaram, India van Tineke - WaarBenJij.nu 29-03 laatste workshop, afscheidsprogramma - Reisverslag uit Vizianagaram, India van Tineke - WaarBenJij.nu

29-03 laatste workshop, afscheidsprogramma

Door: Tineke

Blijf op de hoogte en volg Tineke

14 April 2025 | India, Vizianagaram

Zaterdag 29-03-2025 laatste workshop, afscheidsprogramma

Vanmorgen in alle vroegte stond Pranav (het zoontje van de directeur) al aan de deur met een zelfgeschreven afscheidskaart, zo lief!!

Als het de hele dag zo doorgaat, met allemaal lieve woorden en cadeautjes ga ik het zeker niet droog houden. Eigenlijk ben ik niet zo heel goed in afscheid nemen.

Gisteravond had ik op alle certificaten de namen van de leden van het TEAM geschreven en er ging een wereld voor me open. Ik had dus voortdurend heel goed bedoeld de namen helemaal verkeerd geschreven in de blogs, maar dat moeten ze me maar vergeven. Nu even de juiste namen:

Ms. Nasroon Bhambhani – Coordinator Care Center en Physiotherapist,

Ms. S V S Sailaja – Physiotherapist,

Mrs. Sanapathi Sailakshmi (Said), – Social Worker

Mrs. Tirumareddy Deepika – Social Worker,

Mrs. Arangi Gowri Mahalakshmi (Gaudi) – Social Worker,

Mr. K Chinarayudu (Shiwa) – Social Worker,

Mrs. Bonthu Leela – Health Worker,

Mr. Mynapu Rambabu – Orthopaedic Technician,

Mr. Dakamarri Santosh – Prosthetic Technician.

Voordat de workshop begon moesten de opdrachten voor het TEAM nog even gelamineerd worden, communiceren met de mensen van de printshop is altijd heel ingewikkeld, omdat ze door de taalbarrière vaak niet begrijpen wat ik wil. Gelukkig kon ik via internet laten zien wat ik wilde.

In het medisch centrum werden nog wat aanpassingen aan de prothese voor Balaji gedaan, zodat hij er in het weekeinde mee kon oefenen (zondag en maandag waren vrije dagen), zodat de prothese vanaf dinsdag verder afgemaakt kon worden.

Van de leerlingen van het naaiatelier kreeg een prachtig zelfgemaakt klein tasje, waar ik tijdens mijn terugreis mooi mijn benodigde kabeltjes in mee kon nemen.

Ik had de directeur gevraagd om ook aanwezig te zijn en Suresh zou tijdens de laatste workshop de foto’s maken.

Nadat ik alle disciplines een gelamineerde kaart met opdrachten (klaar in oktober?) had gegeven was het tijd om de certificaten uit te delen. Ze waren al door mij getekend en de directeur zette er vandaag ook nog zijn handtekening op, allemaal heel officieel dus.

Er volgden veel bedankjes over en weer.

Daarna volgde het afscheidsprogramma. Toen het begon was het toch wel heel bijzonder, ik had een aantal keren een afscheidsprogramma meegemaakt, maar nu deed iedereen zijn best om voor mij te zingen en dansen.

Er volgend een aantal korte speeches met bedankjes. Zelfs de adjunct-directeur deed het keurig in het Engels.

Van het medische centrum en het naaiatelier kreeg in bloemen en een zelfgemaakt vaantje (omdat ik van de Rotaryclub van Vizianagaram geen vaantje had gekregen) bloemen en een prachtige 3 piece (broek, tuniek en bijpassende sjaal).

Van de kinderen kreeg ik een prachtige afscheidskaart en toen was het tijd voor de verrassing:

iedereen kreeg een ijsje.

Dit had wel wat voeten in aarde gehad, want deze moesten speciaal besteld worden in Vizianagaram en waren deze ochtend op de Campus afgeleverd.

Ze krijgen hier niet zo vaak een ijsje en een aantal kinderen wilden het ijsje in de zak stoppen om te bewaren tot later, deze kinderen heb ik uitgelegd dat het toch beter was om hem direct op te eten.

Heel leuk om op deze manier bedankt te worden, maar ook om de kinderen en de staf te bedanken.

Nog één keer samen chai drinken met het TEAM, ze zijn er maandag niet om me uit te zwaaien want dat is het een vrije dag (Ramasan), maar hopelijk zien we elkaar allemaal ( in goede gezondheid) terug in oktober.

• 15 April 2025 - 10:02

Diny Elemans:

Afscheid is altijd niet leuk maar dat je cadeautje krijg dat is toch heel geweldig maar met al die cadeautjes ben je toch geweldig gewaardeerd Tineke!!!!!