2019-08-12 Yangon
Door: Tineke
Blijf op de hoogte en volg Tineke
14 Augustus 2019 | Myanmar, Rangoon
Vanmorgen eerst van kamer gewisseld. Ik was zogenaamd geüpgraded van de 7e naar de 8e etage. De kamer was echter een stuk kleiner dan mijn vorige kamer en had uitzicht op de gevel van het hotel aan de overkant van de straat en had totaal geen toegang tot Wifi. Na vragen kreeg in zonder enig probleem gewoon mijn vorige kamer terug. Ondertussen had ik me in de kantine geïnstalleerd (met cappuccino) waar ze uitstekend internet hadden, om de verslagen weer bij te werken. Wat een klus.
Tijdens het langdurende uploaden van de foto’s heb ik een compleet boek van Baantjer uitgelezen. Ondertussen had ik per mail geprobeerd contact te maken met 1 van de 3 Rotary clubs in Yangon (en Myanmar), helaas ze hadden maar 2 x per maand bijeenkomst en deze week was er geen clubbijeenkomst. Na al die tempels en al die boeddha’s werd het nu tijd om de directe omgeving van het hotel te verkennen. Gewapend met een leen paraplu van het hotel ging ik onderweg. Allemaal ontzettende nauwe straatjes vol mensen, overal eettentjes en klein smerige winkeltjes. Het is hier echt regenseizoen en van het een op het andere moment valt er een enorme bui regen, maar het blijft wel vochtig warm.