voorbereidingen, vlucht en eerste dag in Nepal
Door: Tineke
Blijf op de hoogte en volg Tineke
06 Augustus 2016 | Nepal, Kathmandu
Voorbereidingen:
Het visum had ik van tevoren persoonlijk opgehaald bij het consulaat van Nepal in Amsterdam.
Mijn “wereldkoffer” heb ik (met pijn in mijn hart) moeten vervangen omdat de rits echt niet meer betrouwbaar was, volgens Miel door teveel reiskilometers
Vrijdag 05 augustus was het zover: het vertrek naar Nepal. Ik had bedacht om met het openbaar vervoer te gaan, dus stond ik om 07.45 bepakt en bezakt klaar bij de bushalte op het zwarte plein. Het was even flink tillen alle spullen aan boord te krijgen. Onderweg bleek dat wieltjes onder een koffer wel handig zijn om de koffer te verplaatsen, maar in de bus gaat hij er in elke bocht soepel vandoor en moest ik heksentoeren uithalen om de koffer op zijn plaats te houden (ik wist niet dat er zoveel bochten er zaten tussen Ulft en Doetinchem).
De treinreis verliep voorspoedig, onderweg hadden wat vertraging omdat in de buurt van Wolfheze omdat er een (suicidaal?)persoon gesignaleerd was die langs het spoor liep. Het was heel druk in de trein en ik raakte in gesprek met een man die als kapitein op een vrachtschip over de hele wereld voer, hij vertelde prachtige verhalen.
Het boarden, de bagage afgeven en de veiligheidscontroles liepen gesmeerd, er was geen sprake van het voorspelde oponthoud.
Als culinair afscheid van Nederland nam ik 2 heerlijk kroketjes met friet, ik heb namelijk geen idee wat ik de komende 14 dagen zal gaan eten in Nepal. Waarschijnlijk erg spicy en veel curries.
De vlucht naar Istanbul en de transfer om naar Kathmandu te kunnen leverden geen problemen op. Ik heb zowaar in het vliegtuig kunnen slapen.
De eerste kennismaking met Nepal (vanuit het vliegtuigraampje) was het sferisch perspectief van de indrukwekkende bergen bij opgaande zon. Onvoorstelbaar dat de piloot tussen al die hoge groene bergen nog het stukjes vlakke landingsbaan kon vinden. We maakte voordat we gingen landen ongeveer een draai van 360 graden.
Alle formaliteiten op het vliegveld waren zo afgehandeld. Mijn koffer kwam ook nog bijna als eerste dus een heel goed begin.
We bleken de komende 15 dagen met een groep van 8 personen te gaan reizen. Een internationaal gezelschap (2 Fransen, 2 Franssprekende Belgen en 42 Nederlanders).
We werden door de vertegenwoordiger van Travelbird in Nepal verwelkomt.
Na een korte rit door de stad konden we ons installeren in onze kamer.
Na een bijzonder Nepalees (curry met een soort luchtige pitabroodjes) ontbijt gingen we na de stad om Nepalees Roepia’s te pinnen. Ook hier kwam er (tot mijn verbazing) na het invoeren van bankpasje en de juiste pincode een gigantisch pakket lokale bankbiljetten uit de ATM.
Ik had 35.000 NR gepind ( het biljet met de hoogste waarde is hier NR 1000)er kwam een pakketje van 35 (!!) bankbiljetten uit de automaat.
Na nog even rondgelopen te hebben in de drukke straten met allerlei prachtig uitgedoste mensen was het tijd voor een siësta. De rest van de dag zijn we vrij, morgen starten we met het bezoeken van een aantal mooie tempels.
07 Augustus 2016 - 00:08
Martine :
Super mooi foto's mama. Liefs -
07 Augustus 2016 - 09:16
Mary:
Hallo Tineke,
ik reis een stukje met je mee van achter mijn laptop. leuk om al die foto,s te zien. Ik zou de weg kwijtraken als ik dit allemaal zo zie.Een hele mooie reis toegewenst en veel groeten
Mary -
07 Augustus 2016 - 19:56
Yvonne:
Een goed begin is het halve werk! Veel plezier en geniet ervan! Goede reis! Hartelijke groeten, Yvonne. -
08 Augustus 2016 - 20:59
Jan Garretsen:
Hoi Tineke,
Leuke impressie van de reis naar Nepal en 1e indrukken van Kathmandu. Geniet van de reis.
Jan