vrije dag, winkelen
Door: Tineke
Blijf op de hoogte en volg Tineke
26 Oktober 2024 | India, Vizianagaram
Zondag 20 oktober vrije dag, shoppen
Zondag is de enige echt vrije dag in de week. Ook de kinderen hebben dan de hele dag vrij.
Er wordt op zondag van alles georganiseerd om ze vermaken, er worden films vertoond op groot scherm in the dining hall en verder wordt er op verschillende plaatsen op de Campus gesport.
Vandaag niet 09.00 a.m. startklaar om naar de fysio te gaan. Vandaag gewoon even een beetje aanrommelen. Nog even verder gestoeid om te proberen het observatie formulier voor fysio en social workers compact, overzichtelijk en compleet te krijgen, weer een hoop werk.
Er moesten nog plastic dozen en boxen gekocht worden om het speelgoed georganiseerd en stofvrij op te kunnen ruimen. Dat bleek nog niet zo eenvoudig, we hadden al diverse keren als we onderweg waren gekeken ze ergens konden kopen.
Om 2.30 a.m. vertrok ik met Mr. Sharma naar de metro (een grote cash en carry) in Vizag, daar hadden ze vast wat ik zocht. Toe mijn verbazing gingen we winkelen bij de METRO de Indiase versie van de MAKRO, ze hadden hier dezelfde merken als in Nederland en zelfs de rekening was identiek. Helaas hadden ze niet de grote van dozen die ik bedoelde, dus namen we een aantal kleinere mee. Ook deze konden we eerst niet kopen, want we moesten minimaal 1000 roepie besteden. Na nog wat heen en weer geloop om nog wat extra doosjes uit te zoeken kwamen, uiteindelijk aan het vereiste bedrag toen we als laatste nog een snicker hadden toegevoegd. Zo de eerste buit was binnen. De volgende winkel was helemaal een belevenis we gingen naar D Mart een hele goedkope Wholesale winkel. Heel leek of Vizag vandaag had bedacht om hier boodschappen te gaan doen. Voor we de winkel ingingen werden alle ritsen van mijn rode rugzakje met een plastic bandje verzegeld, want ik wilde mijn rugzakje (met portemonnee en paspoort) hier niet achterlaten. Toen ik vroeg hoe ik dan moest betalen maakte de mevrouw een verveeld gebaar van schaar. Het was er ontzettend druk en de mensen liepen allemaal achter volgeladen karren. Iedereen liep te zoeken, te kijken en te vergelijken in de nauwe straatjes met allerlei producten. De winkel had 3 verdiepingen, maar wij gingen direct naar de 3e en daar slaagden we, heel veel dozen en ook nog allemaal afgeprijsd. Terwijl Mr. Herma nog even wat inkopen deed voor zijn moeder kon ik ook nog even rondkijken wat er allemaal te koop was, veel te veel, om keuze stress van te krijgen. Nu nog even afrekenen, ook dat was een belevenis maar Mr Sharma was erg goed in voordringen. En inderdaad had de meneer van de kassa een tangetje om het plastic bandje door te knippen. Onze auto stond in de parkeergarage en er was geen lift. Dus Mr. Sharma ging de auto halen, terwijl in op parkeerplaats, waar ik voortdurend door de parkeerwachten naar een plats werd verwezen, bleef wachten. Er was geen tijd om een ijsje te kopen dua gingen we rechtstreeks terug naar de Campus.
Deze tripjes zijn zulke geweldige belevenissen, daar kan geen touroperator tegen op. Winkelen op zijn Indiaas, enerverend.
26 Oktober 2024 - 12:05
Diny:
Geweldige dag besteding winkel in en winkel uit en vooral als het druk is dan vraag ik mij soms af is hier alles gratis maar al je bij de kassa komt moet je de portemonnee trekken dan is het niet gratis
maar toch weer een goede dag besteding Tineke groetjes van mij