2e workshop, art class - Reisverslag uit Vizianagaram, India van Tineke - WaarBenJij.nu 2e workshop, art class - Reisverslag uit Vizianagaram, India van Tineke - WaarBenJij.nu

2e workshop, art class

Door: Tineke

Blijf op de hoogte en volg Tineke

01 November 2024 | India, Vizianagaram

Zaterdag 26-10-2024 workshop, artclass

Vanmorgen om 09.00 a.m. begonnen met de boxen met speelgoed van labels te voorzien en ze allemaal in het voorraadrek een plaatsje te geven.

Daarna hadden we een vervolgworkshop over het praktisch werken met het observatieformulier met hele team van het medical center. Het observatie formulier bevat nu niet alleen grof motorische, maar ook standaard observaties voor: fijne motoriek, spraak, spel en op sociaal emotioneel gebied.

We werkten in groepjes, waarbij de social workers 1 van hun kinderen uitzochten om samen met het groepje het observatie formulier in te vullen. Er werd hard gewerkt, veel met elkaar overlegd en gezucht en gesteund bij het invullen. Ze waren het met elkaar eens dat dit observatieformulier door standaardvragen en observaties nu gericht meer diepte aan de observatie geeft, meer accuraat is omdat ze met keywords moeten gaan gebruiken en daardoor sneller in te vullen is. Voorlopig houden we het op een Engelse versie, maar als dit veel problemen geeft wordt het in Telugu “ondertiteld” zodat ze de info zowel in het Engels als in het Telugu hebben.

Verder werd er afgesproken om een digitale locatie te organiseren, waar up-to-date info over alle kinderen vanuit alle disciplines (social workers, fysiotherapie, maar ook instrumentmakerij en verpleegkunde) met elkaar uitgewisseld gaan worden, zodat de begeleiding meer kind specifiek en meer op maat aangepast kan worden.

Na de theepauze hadden ze er nog geen genoeg van en wilden ze weer samen spelen. Deze keer speelden we samen Jenga. Er werd echt goed samengewerkt en gejuicht als er weer blokje succesvol verwijderd was. Zo leuk om te observeren dat er duidelijk winnaars en perfectionisten in de groep zaten, maar ook ondeugende personen die het leuk vonden om valse info over loszittende

blokjes te geven en zelfs een ander aan gingen stoten zodat de toren omviel.

Na een hele zinvolle ochtend waarin ze weer veel info hadden gekregen, maar waar ze nu ook praktisch mee aan de slag waren geweest, was het tijd om te gaan lunchen.

Rond 03.00 a.m. ging op de school een grote doos Lego namens RC Bergh overhandigen en gelijk met de oudere kinderen 3D bouwen oefenen. Ze kenden hier Lego helemaal niet, maar ze vonden het allemaal heel erg leuk. Ze vonden het eerst lastig om stap voor stap te bouwen, maar gauw konden ze daar prima mee werken. En er waren zelfs kinderen die alleen m.b.v. een plaatje een 3D scooter konden maken.

Nog snel leerde ik ze hoe ze een springende kikker en een happertje konden vouwen. Ik deze voor de leerkrachten stap voor stap voor gevouwen, zodat ze het nog een keer opnieuw konden doen.

Een hele intensieve, maar zinvolle en gezellige dag.

Morgen de koffer pakken en de blog verder bijwerken.

• 31 Oktober 2024 - 20:02

Jan:

mooi om met zoveel enthousiaste reacties af te kunnen sluiten !

• 01 November 2024 - 10:28

Diny:

Geweldig met ale die kinderen die bezig zijn met al die spellen van jou

maar Tineke ik wens jou een goede reis voor straks

maar afscheid is pijnig maar je kunt wel terug denken aan die mooie tijd die jij met die kinderen en ook met mensen heb gehad een hele mooie tijd Tineke

groetjes van mij