vasten, koffie drinken
Door: Tineke
Blijf op de hoogte en volg Tineke
14 November 2024 | India, Bombay
Dinsdag 12-11-2024 speciaal voedsel, koffiedrinken
Vanmorgen kregen we niet als eerste het reguliere Indian bread, maar nu chipati van ander soort meel i.v.m. het vaste, ook heel smakelijk.
Punam was erg druk met de voorbereidingen van de maaltijden en tot overmaat van ramp had de kok ook nog een vrije dag.
Er moesten van allerlei bijzondere gerechten gemaakt worden, ze was er maar druk mee.
In de loop van de ochtend kwam dochter Leena met haar zoon op bezoek en ze hadden van alles te bespreken. Een mooie gelegenheid om me even terug te trekken en mijn blogs bij te werken.
Het ontbijt bestond uit Poha met papadam, erg lekker.
De lunch bestond uit hartige soep gemaakt van lotusstam en aardappelen (alleen gekruid met peper en zout).
Daarnaast was er een zoete soep van zoete aardappelen met gember (deze vond ik niet zo lekker).
Verder moest je volgens traditie dadels eten.
Na de lunch mocht er weer gewoon gegeten worden, ze vasten hier 1 maaltijd.
Tijdens ons uitstapje vandaag, zouden we op zoek gaan naar mooie diwali lichtjes, samen met de zus van Punam. Haar zus belde echter dat de Diwali tijd voorbij was en dat er nu alleen nog kerstfeest decoratie te krijgen was. Beladen met allerlei tassen met spullen (voor de dochter en schoonzoon van de zus van Punam) gingen we onderweg naar de stad. We stopten bij een supermarkt met allerlei benodigdheden voor de Indiase keuken, maar ook snacks en zoetigheden. Hier haalde de chauffeurs vaak de boodschappen. Tot mijn verbazing troffen we daar de zus van Punam. Na wat rondgekeken te hebben werden de tassen overgeladen in de tuk-tuk waar de zus mee was gekomen en gingen wij verder de stad. Punam wilde nog van alles voor de doen: nagels opnieuw lakken, nog meer tops en souveniers kopen, maar ik heb inmiddels al moeite om alles in de koffer te krijgen, dus ik wimpelde alle voorstellen op een nette manier af.
Als laatste gingen we koffiedrinken bij een nieuwe hippe koffieshop: Boojee Café.
Punam en ik vielen wel een beetje uit de toon met onze leeftijd, de gasten bestonden voornamelijk uit snelle jonge mensen die even wat wilde eten en drinken.
Toen we thuiskwamen kreeg ik de 2 de blaadjes (met good luck) van de Diwali decoratie mee om naar huis te nemen en ze lieten nog wel even zien hoe ze opgehangen moesten worden.
De lucht was aan de eind van de middag mooi verkleurd, leuk als afscheid, want morgen ga ik ergens anders naar toe. Waarnaartoe is nog niet helemaal duidelijk, omdat Vishu niet altijd even duidelijk communiceert en doordat hij soms mompelt kan ik zijn Engels niet altijd even goed verstaan.
Weer een leuke dag en ik zie wel wat morgen brengt.
14 November 2024 - 21:55
Diny Elemans:
Sorry dat ik weer niet reageer stomme Internet werk weer niet die dame van Woonzorg doet heel moeilijk Zij is Bang dat wij inbreken in haar computer wat ik ook uitgelegd dat snapt die dame nog steeds niet maar goed ik heb jou verhaal weer kunnen lezen Groetjes
14 November 2024 - 21:57
Diny Elemans:
En die foto’s kan ik weer effe zien wat een gedoe allemaal groetjes
16 November 2024 - 12:09
Marianne Koebrugge:
mooi dat veel tradities in leven worden gehouden, het vertelt iets over de trots op hun cultuur. Geniet ervan Tineke en groet, Marianne