klaar voor de terugreis
Door: Tineke
Blijf op de hoogte en volg Tineke
04 December 2024 | India, Bombay
Vrijdag 22-11-2024 alles klaar voor de terugreis
Vanmorgen de koffer voorlopig ingepakt, nog wel even opengelaten, omdat er altijd nog iets onverwacht bij in zou moeten kunnen.
Het was een hele rustige dag, de chauffeur van Punam was uitgeleend aan haar zus.
Misschien wel of misschien niet gingen we vanmiddag nog de laatste keer samen winkelen.
Ondertussen de blog bijwerken en nog even wat laatste foto’s van de omgeving maken en natuurlijk af en toe even kijken in de keuken.
Vandaag kreeg ik van Punam, op de valreep, nog allerlei tips en recepten die ik in Nederland zou kunnen gaan maken.
Uiteindelijk bleek er toch geen chauffeur beschikbaar te zijn, dus niet meer winkelen.
Vanavond om 10.00 p.m. zou ik met een Uber vertrekken naar het vliegveld, om dat de chauffeurs zo laat niet meer werken.
Gelukkig werd mijn e-reader, na wat over en weer overleg over de mogelijkheden om deze nog voor de terugreis terug te krijgen, via een koeriersservice (we fast) binnen de kortste keren bij Vishu en Punam afgeleverd.
En wat ik al verwacht had, ik kreeg op het laatste moment nog allerlei spullen en lekkers mee op te trakteren in Nederland en natuurlijk voor onderweg tijdens de reis, wat gelukkig allemaal nog net in mijn koffer en in de handbagage paste.
Na een heerlijk avondeten met 2 soorten puri vooraf, omdat ik die zo lekker vond. (Nu was de pani (water) van de puri zelf gemaakt).
Daarna volgde er o.a. nog gebakken vegetable rijst met paneer en puri met sambar.
En als laatste 2 verschillende toetjes, waarvan de ene natuurlijk ijs bevatte.
Een goede afsluiting van al dat heerlijke Indiase eten, waar ik hier zo van genoten heb.
Na het eten ging ik omkleden in mijn reiskleren, alvast een beetje rekening houdend met de kou van Nederland. En ook in de vliegtuigen proberen ze je regelmatig in te vriezen, dus laagjes in de handbagage is altijd een goed idee.
Vishu bestelde een Uber die om 10.00 p.m. zou komen, dus opnieuw afscheid nemen, maar minder emotioneel dan de vorige keer, want volgend voorjaar ga ik zeker terug naar India en zal ik ze vast nog een keer terugzien.
De watchman werd gebeld om mijn bagage naar beneden te brengen.
Iedereen was verbaasd dat ik maar met 1 kleinere koffer reisde “Is this all your luggage?”
Ik werd met mijn bagage op een stoel bij de ingang van het complex gezet om op de Uber te wachten, maar er reed van alles langs, maar geen Uber voor mij.
Vishu werd gebeld en kwam naar beneden om de zaak te regelen, de Uber kon het adres niet vinden en meldde zich af. Inmiddels was het 10.45 p.m. en werd het toch zaak om richting het vliegveld te vertrekken. Er werd een noodoplossing bedacht: De auto van Vishu werd ingezet met een chauffeur die door de security was opgeroepen. Toen kon ik eindelijk richting vliegveld. De chauffeur kende de auto niet zo goed en had geen idee hoe de airco werkte, dus we reden in een bloedhete auto naar het vliegveld met gelukkig weinig vertraging door het drukke verkeer.
Toen ik me meldde om in te checken bij economy premium, bleek ik niet op de lijst te staan en hadden we nummers van het elektronische ticket nodig, dus de koffer moest weer open.
IK werd door allerlei mensen geholpen en na heel veel heen en weer gebel, bleek dat de betaling niet doorgekomen was, maar ik kon alsnog voor dezelfde prijs nog upgraden. Mijn Visacard bleek in India niet te werken, maar gelukkig werkte mijn Wise kaart wel en kon ik toch het eerste stuk economy premium gaan vliegen. Het inchecken verliep nu probleemloos en alhoewel ik maar 2 uur overstaptijd had in Dubai hoefde er geen speciale label aan de bagage.
Rond 02.00 a.m. moest ik boarden, dus nog even tijd om in de taxfree rond te kijken.
04 December 2024 - 10:48
Margreet Ros:
Je weet het tot het eind toe spannend te houden.
goede vluchten en welkom thuis in NL
bij ons ligt de Rotary kerstboom klaar om opgezet te worden.
04 December 2024 - 11:39
Diny:
Ja ja die foto met sneeuw die omgeving ken ik dat is de grens van DUITSLAND IN S’Heerenberg die windmolens staan in Duitsland daar ga ik altijd die grens over. Als ik naar mijn zusje ga